
بازارچه صنایع دستی:
صنایع دستی به محصولاتی که با استفاده از مواد اولیۀ طبیعی و عمدتاً بومی، با بهکارگیری نقوش سنتی و بهرهمندی از خلاقیت فردی، با حفظ پیشینۀ تاریخی، هویت و اصالت، بهوسیلۀ دست یا کمک ابزار و با توجه به ذوق و خلاقیت ذهنی یه فرد به تعداد نامحدود تولید میشود، اطلاق میگردد.
بازار چه به مکانی گفته میشود که توسط سرمایهگذار ایجاد شده و در آن جا صرفاً همین محصولات عرضه میشود.
این بازارچهها به صورت مستقل و یا در مجموعه تأسیسات گردشگری احداث میشوند.
بازارچههای صنایع دستی صرفاً برای مبادله و فروش نیستند، بلکه نشون دهندۀ فرهنگ و ویژگیهای اصیل اقوام و ملل مختلف هستند و سنتهای آنها را به ما یادآوری میکنند.
جالبه که بدونید کشور ما یکی از کهنترین مهدهای هنرهای دستساز می باشد. در این بازارچهها هنرمندان و هنردوستان دسترنج تلاش و همت خودشون رو به عرصۀ تماشای همگان می گذارند . هر چند در سالهای نه چندان دور هنرِ صنایع دستی و بازارچه ها به دست فراموشی و بیمهری برخی از افراد سپرده شده اند، اما اکنون و با تلاش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جذب گردشگر، باعث شده تا این بازارچهها رونق و جان تازهای بگیرند.

این میان، بازار نخل در جذب حجرههای این موضوع نقش پُررنگی ایفا نموده است. در بازار نخل، بازارچههای عرضۀ صنایع دستی پُرطرفدار از جمله زیورآلات سنتی، شیشه، سفال، سرامیک، فرشهای دستباف، گلیم، چوب و مس و مشتقات اونها وجود دارد.
شما میتوانید بهراحتی از بازارچههای صنایع دستی موجود در بازار نخل از جمله حجرۀ نقش و نگار، هنرکدۀ آنا، آرت صوره، خاتون و… بازدید نمایین و محصولات شکیل و بهیادموندنی از جمله گلیم خوشنقشونگار شیریکی پیچ خانم خواجوئی نژاد سفارش بدید و از خرید خودتان نهایت لذت را ببرید.
خرید از بازارچه:
با حمایت شما از این بازارچهها، صنایع دستی به عنوان هنری مقدّس، صنعتی مستقل، بومی و اصیل از فراموشی رهایی مییابد و با شناساندن این هنر و بازارچهها به دیگران، آنها را نیز با فرهنگ، استعداد و خلاقیت کشور زیبای ایران بیشتر آشنا میکنید.
حمایت شما موجب تأمین اشتغال و ایجاد تعادل در بازار کار و نیز جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها و ایجاد درآمد برای خونوادهها میشود. افزایش گردشگر، مبادلات فرهنگی و افزایش سطح مشارکت زنان نیز بخش دیگری از اثرات حمایت شما از بازارچههای صنایعدستی می باشد.